Политика

Новости, Политика

СДСМ го обвини ВМРО за цензурирање на говор

Најнови Вести Македонија: ВМРО – ДПМНЕ покажува дека е без политички компас, дека нема јасен правец на делување и дека е во тотална конфузија,и тоа токму во еден од најважните периоди за иднината на Македонија.

ВМРО – ДПМНЕ го цензурираше говорот на нивниот претседател Христијан Мицковски во Кичево на 02.09.2018.

Од говорот на Мицковски на официјалниот канал на ВМРО – ДПМНЕ цензурирани се неколку реченици кои побудија најголем медиумски интерес.ВМРО – ДПМНЕ го цензурираше Мицковски кој самиот за себе вели “Кој е Мицковски да му каже на народот што треба да прави”.

Партија што се автоцензурира и менува сопствени содржини,покажува дека нема јасни ставови,дека во неа владее целосна конфузија,дека не го почитува ниту сопствениот збор ниту граѓаните.

Време е ВМРО – ДПМНЕ да се стабилизира,да се преиспита и да се вклучи во процесите кои носат членство на Македонија во ЕУ и НАТО.

Центар за комуникации со јавноста Социјалдемократски Сојуз на Македонија.

 …

Новости, Политика

ВМРО:СДСМ одбива да одговара на прашања околу договорот за името затоа што е штетен

Според најнови вести, Зоран Заев и СДСМ ги злоупотребуваат македонските евроинтеграции за да го оправдат капитуланскиот договор кој го потпишаа со Грција,и на тој начин се откажаа од се што е македонско изјави лидерот на најголемата опозициска партија Христијан Мицковски.

СДСМ одбива да одговара на прашањата околу капитуланскиот договор.Тоа е заради фактот дека договорот е штетен и може да предизвика неповратни последици по македонскиот идентитет.Со договорот се губи инстутиционалниот идентитет кој е значајна компонента на националниот,односно СДСМ со преименувањето на институциите го менува и идентитетот на Република Македонија.Со членот 8 од договорот се предвидува комисија за ревидирање на културата и археологијата и Грција може да го употреби тоа како кочница во ЕУ интеграцијата кога и да посака.

Заев се согласи на распродажбата на националните и државните интереси од само една единствена причина, а тоа е да го покрие криминалот што го прави картелот на власт.

Тоа што Македонија назадуваше на листата на транспарентност и е најкорумпирана земја во Европа не зависи од капитуланскиот договор.Тоа што растот на БДП е бетониран на нула не зависи од капитуланскиот договор.Тоа што имаме најниски плати во регионот,а заемјоделците немаат пласман и осиромаштуваат не зависи од договорот.Тоа што образованието тоне и на први септември нема книги за учениците не зависи од договорот.

Се ова се должи на неспособноста на расипничката власт.

Се ова ќе се …

Scroll to Top